27
dec

KMD skifter ejer

Danske KMD skifter ejer. Ejerne Advent International og pensionsselskabet Sampension har indgået aftale om salg af KMD til den japanske teknologikoncern NEC.

Baggrund: NEC opruster inden for software til det offentlige segment, og den japanske teknologikoncern ser KMD som en af de førende softwareleverandører i verden på området.

Danmarks førerposition inden for offentlig digitalisering og KMD’s bidrag hertil er en af hovedårsagerne til, at den danske it-koncern KMD skifter ejere fra den globale kapitalfond Advent International og det danske pensionsselskab Sampension til den verdensomspændende japanske teknologikoncern NEC Corporation.

NEC ser opkøbet af KMD som et led i virksomhedens vækststrategi og udbygning af dens globale kompetencer inden for softwareudvikling, særligt til det offentlige segment. At Danmark ligger nr. 1 i offentlig digitalisering i den seneste måling på området fra FN, UN E-Government Survey 2018, har ikke skadet.

– Danmark betragtes som en europæisk rollemodel, når det handler om at forbedre offentlige services og opnå effektiviseringer gennem digitalisering. Gennem købet af KMD får NEC adgang til teknologi, kompetencer og produkter, som er i absolut verdensklasse. Vi ser et stærkt potentiale i at udbrede KMD’s platforme og erfaringer fra Skandinavien til resten af Europa og også globalt, fortæller Takashi Niino, administrerende direktør, NEC Corporation.